Kapcsolódó ágazatok

Hírek

2018.05.02.

Termékdíjasok a Bonafarm Mezőgazdaság ágazatai

A Bonafarm Mezőgazdaság két első, és egy második helyezéssel gazdagodott a [...] Tovább

2018.04.11.

Megalakult a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub

Megalapítottuk az első szegedi szakmai klubot a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karával [...] Tovább

2014.09.09.

Stratégiai együttműködési megállapodás a kormánnyal

Szijjártó Péter miniszter helyettes és Csányi Attila a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója [...] Tovább

Cégismertető

Dalmand Zrt. elődje 1949-ben alakult meg a volt Eszterházy és Magyar Királyi Ménesbirtok helyén 2000 hold területtel, majd 1983-ban hozzácsatolták az Alsótengelici Állami Gazdaságot. Az ország egyik legismertebb mezőgazdasági nagyüzemeként 2003-ban került Csányi Sándor érdekeltségi körébe. A Bonafarm csoport tagja.

A Dalmand Zrt. Tolna megye délnyugati részén, a Kapos folyó vízgyüjtőjében, valamint a megye középső részén, a Tolnai-dombságon működik. A társaság tevékenységében a hagyományos növénytermesztési termékeken (őszi búza, kukorica, olajos növények) kívül meghatározó a különböző vetőmagok és öntözéses szántóföldi zöldségek termesztése is.

Állattenyésztésünket a sertéstartás határozza meg. Magyarország egyik legkorszerűbb sertés nukleusz tenyésztelepét üzemeltetjük, ami a nyolc nagy gazdasági kárt okozó betegségtől mentes tenyészsüldő utánpótlást biztosítja a cégcsoporti sertéstelepek tenyészkoca ellátásához. Üzemeltetünk egy új, 200 férőhelyes kantelepet is, amelyik az egész cégcsoport szaporítóanyag ellátását biztosítja.

Társaságunk saját telepeken és integrációba kihelyezett állománnyal évente több mint 150 000 hízósertést állít elő. Rendelkezünk továbbá egy közel 260 hektáros halastórendszerrel és 1900 hektár területen erdőgazdálkodást folytatunk.

A Bóly Zrt.-vel közösen fenntartott sertésintegrációs tevékenységünkről szóló bemutatkozó filmet erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Ars Poetica

A Dalmand Zrt. az ország egyik legismertebb mezőgazdasági üzemeként szántóföldi növénytermesztést folytat, valamint 12.000 tenyészdüldőt és 50.000 hízósertést tenyészt évente. Ezzel a tevékenységével nagyban segíti, hogy a Bonafarm Csoport termékeinek igaz történetei happy enddel végződhessenek, azaz az asztalra kerülő, minőségi étellel, itallal.

Menedzsment

Ádám János

Ádám János

Vezérigazgató

Csillag Sándor

Csillag Sándor

Gazdasági vezérigazgató-helyettes

Kapcsolat

  • PPick Szeged Zrt.
  • SSole-Mizo Zrt.
  • CCsányi Pincészet Zrt.
  • BBóly Zrt.
  • FFiorács Kft.
  • DDalmand Zrt.
  • BB-Bábolna Takarmány Kft.
  • BBonafarm Zrt.
  • OBonOffice Kft.
  • AAgroprodukt cégcsoport

Dalmand Zrt.

H-7211 Dalmand,
Felszabadulás u. 42.

Tel: +36/74-539-100
Fax: +36/74-539-115
E-mail: titkarsag@dalmand.bonafarm.hu